Link to NOW CM

[Design] Bucheon Welfare Facility for the Elders

[Design] Bucheon Welfare Facility for the Elders

The rehabilitation facility in Bucheon-si is in a form that obtains sun light and air circulation via a courtyard connection with the natural environment by actively utilizing green zones nearby. Various exterior spaces and rest areas that promote physical recovery are provided for patients throughout the 'square' type trail.
On the first and the second floor, the 'support center for the aged' is established to allow personal exchanges with residents. From the third to the fifth floor, the 'rehabilitation facility for the aged' is vertically zoned to maximize management and operational efficiency. In addition, hospital rooms are separated into those for acute diseases and those for chronic diseases so that patients can be treated efficiently.
Furthermore, the hospital rooms are divided into those for emergencies and ones for patients with chronic diseases with a nurse station in the middle to reduce the movement of nurses. In addition, the rooms are also separated depending on the symptoms of patients, and a small sized residential unit has been established.
The open facade plan provides a particular hospital image to residents and enhances perceptions by using woods in the meeting room located on the second floor that opens toward the surrounding community facilities. The rehabilitation facility for the aged in Bucheon-si will be a structure that denotes a high a standard of welfare and a facility that the local community can use well.

Location Bucheon-si, Gyeonggi-do
Year 2007
Site Area 4,877㎡
Gross Floor Area 14,507㎡
Total Floor B1, 5F