Link to NOW CM

[Design] Seongnam Hanmaum Welfare Center

[Design] Seongnam Hanmaum Welfare Center

Here is the potential to create a city space that creates a beautiful space in the city of Seongnam by harmonizing the city, nature, and the local community. First of all, an open space and a city square are planned out to establish a specific space that residents can share as well as fulfilling fundamental urban functions. The goal is ultimately to establish an open comprehensive welfare center to minimize civil complaints and to enhance welfare services by maximizing the use of physical training facilities, libraries, and auditoriums. An atrium and rooftop landscape are installed with a three-dimensional landscape plan that embraces the flow of external green zones into the sites, and southward sun light is maximized for safe and convenient access. At the same time, variability in the internal facilities is achieved, and functions are flexibly connected. It is expected that Hanmaeum community welfare center will become an open comprehensive welfare facility representing the region and that is beloved and frequently used by all the residents in the city of Seongnam.

Location Bundang-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do
Year 2008
Site Area 6,165㎡
Gross Floor Area 15,494㎡
Total Floor B2, 3F